Wilt u dat uw paarden langzamer en minder gulzig eten? Daar leent een slowfeeder voor paarden zich uitstekend voor. Een slowfeeder verlengt de voedertijd van paarden. Dat komt doordat ze meer moeite moeten doen voor hun voer. Dit voersysteem bevordert het natuurlijke graasgedrag.

Slowfeeder voor uw paard

Een hooinet, paddock, bal of hooiruif: slowfeeders zijn er in alle vormen, maten en talloze maaswijdtes. Het is belangrijk om na te gaan wat de maaswijdte is van uw paard(en). Te kleine mazen zorgen voor frustratie tijdens het eten. Te grote mazen nemen het effect weg: zo blijft uw paard te snel en te gulzig eten.

Paard laten wennen aan een slowfeeder

Een slowfeeder in de stal of een slowfeeder in de weide, dat kan even wennen zijn. Over het algemeen hoeven paarden vaak niet lang te wennen aan een slowfeeder. Binnen een paar dagen begrijpen ze dat ze niet snel kunnen eten. Als zij constant ruwvoer ter beschikking hebben, zullen de paarden snel rustig worden.

Juiste hoogte van slowfeeder

Slowfeeders voor in de stal, buiten, aan een boom: ook de hoogte van een slowfeeder kan variëren. De juiste hoogte van een slowfeeder hangt af van het aantal slowfeeders en de plek. Hangt u een slowfeeder in de vorm van een hangnet op, dan is borst- en kniehoogte perfect. Wilt u meer informatie over de juiste hoogte van een slowfeeder op maat? We adviseren u graag.

Slowfeeder voor binnen of buiten

Bent u op zoek naar een slowfeeder voor uw paard? Er zijn verschillende materialen slowfeeders: geknoopt, knooploos, van polypropyleen of van staal. Hangt een slowfeeder buiten? Dan is het goed om erop te letten of het materiaal UV gestabiliseerd is. Dan verweert het niet door de zon. Dat geldt ook voor regen: slowfeeders met een stalen frame zijn bestand tegen water. Ze roesten niet.

Een slowfeeder met een ruif is minstens zo handig. Zeker wanneer u voor meerdere dagen uw paard(en) voert. Met een ruif met een dakje voorkomt u dat het voer door de regen gaat schimmelen.

Soorten slowfeeders

Van den Brink paardenstallen maakt elke slowfeeder op maat. Doordat wij geen slowfeeder op voorraad hebben, is er veel ruimte voor individuele vormgeving. Van industrieel en functioneel tot decoratief en chique. Als u wilt kunt u ons uw eigen ontwerp voorstellen. Wij kijken dan wat de mogelijkheden zijn om dit uit te voeren.

Informatie over slowfeeders voor paarden

Wilt u meer weten over een slowfeeders voor uw paardenstal? Heeft u bijzondere wensen, zoals uitzonderlijke afmetingen? Of wilt u gewoon eens overleggen met een expert op het gebied van paardenstalinrichting? Neem gerust contact met ons op via de contactpagina of bel ons via (0318) 48 50 93.

Vraag een offerte aan!

Of wilt u graag vrijblijvend advies of een gratis offerte aanvragen?

Waarom kiezen voor Brink Paardenstallen?

  • Persoonlijke service Wij maken alles in nauw overleg met u.
  • De allerbeste kwaliteit
 Internationaal A-merk in snij- en laswerk.
  • Verstand van uw dieren Stallen en hekwerk op maat voor alle dieren.

  • Meedenken over maatwerk Onze experts adviseren over de beste oplossing.