Als u een paardenstal laat bouwen, wilt u natuurlijk de beste keuzes voor uw paarden maken. Logisch! Daarom houden we altijd rekening met de afmetingen van een paardenstal. Dat kan het verschil maken voor uw dieren. Het welzijn van uw paarden staat bij Brink Paardenstallen altijd voorop. Net als bij u.

Grote of kleine paardenstal

Laat u een nieuwe paardenstal bouwen? Of richt u een stal opnieuw in? Daar komen veel keuzes bij kijken. Eén daarvan is de grootte van de paardenboxen. De paardenstal afmeting is een belangrijke overweging. Kiest u voor een kleine of grote paardenstal? We maken u graag wegwijs in de wettelijke richtlijnen en verstandige keuzes.

Afmetingen paardenbox

Paarden houden van bewegingsvrijheid. Niet gek natuurlijk. Rollen, liggen en weer opstaan: ze doen het allemaal in hun paardenbox. Daarvoor is een grote paardenbox nodig. Maar wat als u een kleine paardenstal heeft? Hoeveel ruimte moet u reserveren per box?

Bij pony’s tot 1,56 meter houden we deze berekening aan: (2x de stokmaat)2. Bij paarden is de minimale paardenstal afmeting 3,5 bij 3,5 meter, zo’n 10 m2. De minimale hoogte van de stalwanden is 2,20 meter. Wij gebruiken voor de boxwanden roestvrij verzinkt staal, dikke kunststof (Govaplast) of hardhouten (Massaranduba) wandplaten. Sterke materialen met de juiste maten zorgen voor een veilige stal.

Afmetingen paardenstal

Heeft u een grote paardenstal met meerdere boxen? Dan is het verstandig om voor de breedte van de stal- of voergang minimaal 1,20 m. aan te houden. Bij dubbele boxen raden we minimaal 2,5 m aan. Zo hebben de paarden, maar ook u genoeg ruimte om de stal uit te mesten of de voerbakken te vullen.

Van zadelkamer tot staldeuren

Niet alleen de afmetingen van een paardenstal bepalen de ruimte die u heeft. Ook de inrichting speelt een rol. Wilt u uw rijspullen een plekje geven? Dan is een zadelkamer wel zo handig. Denk ook aan het soort staldeuren. Draaideuren nemen meer ruimte in beslag dan schuifdeuren. We adviseren u graag over de beste stalaccessoires.

Prijs van een paardenstal

Hangt aan een grote paardenstal ook een groot prijskaartje? Die vraag krijgen we vaak. We zijn altijd eerlijk. Een paardenstal is geen koopje. Wij leveren paardenstallen op maat. Dat is een investering voor het leven. Als het goed is, levert het u en uw dieren veel plezier op. Dat is wat waard, toch?

Wat u kunt verwachten van de kosten? Dat is lastig te zeggen. Een luxe paardenstal kost meer dan een klassieke variant. De afmetingen van een paardenstal spelen ook een rol. En natuurlijk ook of u één of 4 paardenstallen nodig heeft. We kijken graag samen naar uw situatie. Dan kunnen we u het beste advies geven. Want die paardenstal, die verdient u vanzelf weer terug. Als het maar wel naar wens is.

Paardenstal bij Brink Paardenstallen

Bij Brink Paardenstallen hoeft u niet over één nacht ijs te gaan. Samen ontwerpen we de beste paardenstal voor uw locatie. Ook als de locatie beperkingen heeft. Een kleine paardenstal met voldoende ruimte is altijd mogelijk. Het is maar net hoe u ermee omgaat. Gelukkig hebben wij genoeg ervaring. We leveren altijd een resultaat op, dat voldoet aan uw wensen én dat van uw dieren. Dat doen we bij kleine paardenstallen en grote paardenstallen.

Vraag een offerte aan!

Of wilt u graag vrijblijvend advies of een gratis offerte aanvragen?

Offerte aanvragen

Waarom kiezen voor Brink Paardenstallen?

  • Persoonlijke service Wij maken alles in nauw overleg met u.
  • De allerbeste kwaliteit
 Internationaal A-merk in snij- en laswerk.
  • Verstand van uw dieren Stallen en hekwerk op maat voor alle dieren.

  • Meedenken over maatwerk Onze experts adviseren over de beste oplossing.