Paardenstalinrichting is een vak op zich. Het vraagt om kennis van technieken en materialen, maar vooral ook om begrip van en aandacht voor u en uw paarden. U weet als geen ander wat nodig is voor het welzijn en de veiligheid van uw paard in de stal. Daar sluiten wij ons bij aan!

Bekijk onze projecten

Paardenstalinrichting op maat

Laat u een paardenstal op maat bouwen? Dan heeft u vast al nagedacht over de buitenkant van de stal. Maar dan bent u er nog niet. Ook de paardenstal binnenkant doet ertoe. In de paardenstal kunt u verschillende paardenboxen plaatsen. Wij bouwen elk soort box, voor elk soort paard. Dat kan gaan om ‘normale’ boxen. We hebben ook ervaring met opvoelboxen. Van verstelbare exemplaren tot vaste behandelboxen op maat. We houden rekening met het welzijn van uw dier. Wat voor paarden houdt u? Wat voor boxen heeft u nodig? Welke afmetingen mogen deze zijn?

Natuurlijk zijn paardenstal onderdelen niet alleen functioneel. Uw paardenstalinrichting heeft ook een bepaalde uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor klassieke elementen of juist luxe decoratie. Wij voorzien uw paardenstal van bijpassende stalaccessoires. Denk aan naambordjes, wasplaatspalen en zadelkasten. Heeft u liever een volledige zadelkamer? Ook dat kan! We horen graag welke paardenstal inrichting uw voorkeur heeft.

Van staldeur tot drinkbak voor uw paardenstal

Er zijn ontelbaar veel soorten staldeuren. Voordeuren, achterdeuren, halve staldeuren, deelbare staldeuren. U kunt het zo gek niet bedenken. De belangrijkste keuze is die tussen een draaideur of schuifdeur. Beide hebben voor- en nadelen. De hoeveelheid ruimte, het karakter van uw paarden en uw eigen voorkeuren spelen mee. We zorgen altijd voor staldeuren die stevig, maar flexibel zijn. Onmogelijk voor de paarden om zelf open te maken, maar eenvoudig genoeg om snel de stal uit te mesten.

In de paardenbox is schoon drinkwater en toegang tot voer van belang. Het maken van een voer- en drinkbak voor uw paardenstal kunt u gerust aan ons overlaten. Onze stalaccessoires zijn van zware kwaliteit, volbad verzinkt en makkelijk te reinigen. Een slowfeeder leert uw paarden om minder gulzig en langzamer te eten. Dat bevordert het natuurlijk graasgedrag. Is uw paard snel onrustig en veroorzaakt het schade? Paardenstal matten kunnen dat oplossen. Deze vloermatten zijn geluidsdempend, isolerend en voorzien van extra grip. Met paardenstal matten keert de rust terug in uw stal.

Investering voor het leven

De keuzes die u maakt doen ertoe. Ze bepalen het welzijn van uw paarden, maar beïnvloeden ook uw eigen comfort. Heeft u advies nodig? Dat begrijpen we. Gelukkig hebben we genoeg ervaring. We begrijpen als geen ander wat uw dieren nodig hebben. Daarbij verliezen we ook wet- en regelgeving niet uit het oog.

Natuurlijk hangt daar een prijskaartje aan. Paardenstalinrichting is niet goedkoop. Daar winden we geen doekjes om. Het is wel een investering voor het leven. Besparen op kwaliteit, dat raden we niet aan. Dat doen wij ook niet. Onze stallenbouw techniek garandeert een lange levensduur. Een paardenstal van Brink Paardenstallen gaat jaren mee. De kosten verdient u vanzelf terug.

We maken geen standaard paardenstallen, maar bouwen ze op maat. Zodat alle paardenstal onderdelen precies zijn, zoals u het verwacht. Kiest u voor paardenstalinrichting bij Brink Paardenstallen? Dan kunt u rekenen op een goed doordacht resultaat dat bij u past.

Stallenbouwer van begin tot eind

Wij zijn van begin tot eind uw stallenbouwer. Half werk past niet bij ons. Wilt u een compleet nieuwe paardenstal? Of kan de huidige binnenkant van uw paardenstal wel een opknapbeurt gebruiken? We denken graag met u mee. Samen bepalen we het juiste ontwerp. Wij maken alle paardenstal onderdelen op maat en lassen het aan elkaar. Bij u op locatie wordt het ontwerp werkelijkheid. U hoeft zich nergens zorgen over te maken, we regelen het complete plaatje. Net zo uitgebreid, als u dat wilt.

Paardenstalinrichting plaatsen doen we voor kleine en grote bedrijven. Van maneges tot paardenfokkers. Door heel Nederland. Zo is Opfokstation Raepshille nieuwe opfokstallen, tien verzorgboxen en zes merriestallen rijker. Arjen en Antoinette hadden ook een speciale wens met betrekking tot de staldeuren. Geen probleem voor ons! Stal van de Pol in Putten maakt graag gebruik van onze slowfeeders. Schoemaker Sporthorses in Voorthuizen koos voor een luxe paardenstalinrichting met wasplaats. Zo ziet u maar, we maken alles! Laat u weten wat uw wensen zijn?

Heeft u vragen over paardenstallen?

Of wilt u graag vrijblijvend advies of een gratis offerte aanvragen?

Vraag om advies!