Wilt u een paardenstal laten bouwen? Uw paarden verdienen het allerbeste. Een veilige, robuuste stal met een lange levensduur is moeilijk te vinden. Laat uw paardenstal op maat bouwen! Bij Brink Paardenstallen sluiten we gegarandeerd aan bij uw wensen.

Paardenstal bouwen naar uw wensen

Wilt u uw eerste paardenstal laten bouwen of een bestaande locatie vernieuwen? Wij denken graag met u mee. We gaan altijd uit van uw wensen. Welke uitstraling moet uw paardenstal hebben? Is alleen functionaliteit belangrijk of heeft u voorkeur voor een luxe paardenstal?

Wilt u een buitenstal of kiest u voor een paardenbox binnen? Paardenstallen bouwen wij altijd met sterke materialen: roestvrij verzinkt staal, dikke kunststof (Govaplast) of hardhouten (Massaranduba) wandplaten. Welke paarden houdt u? Fokmerries, manegepaarden of veulens: elk paard heeft eigen voorkeuren. We adviseren u graag als het gaat om de beste stalkeuzes.

Prijs van paardenstal laten bouwen

Is een paardenstal laten bouwen het investeren waard? Wij verkopen geen standaard stallen, maar bouwen de paardenstal naar uw wensen. U kunt een stevige, veilige stal verwachten. Ons laswerk is van hoge kwaliteit en richt zich altijd op het welzijn van uw dieren. We letten op de details: van de ruimte tussen de spijlen tot de dikte van de schotten.

Natuurlijk hangt daar een prijskaartje aan. U verdient het vanzelf terug door de lage onderhoudskosten en de lange levensduur. Een paardenstal op maat laten bouwen is een investering voor het leven. Uw paarden zijn u dankbaar!

 

Regels voor paardenstallen

De grootte van de paardenstal is afhankelijk van uw locatie, maar wetgeving speelt ook mee. Bij het bouwen letten wij altijd op de nieuwe regels voor paardenstallen. Het is belangrijk dat een paard voldoende bewegingsvrijheid heeft. Rollen, liggen en weer opstaan: het moet allemaal kunnen. De minimale ruimte berekent u bij pony’s tot 1,56 meter zo: (2x de stokmaat)2. Heeft u grotere paarden? Houd dan minimaal 10 m2 aan. De minimale hoogte van de stalwanden is 2,20 meter.

Paarden zijn sociale dieren, die graag contact met elkaar houden. Dat is belangrijk voor hun welzijn. Bij de bouw van paardenstallen houden we ook rekening met deze ongeschreven regels voor paardenstallen. Loopstallen zijn ideaal voor veel interactie, maar niet noodzakelijk. Ook in paardenboxen kunnen de dieren zicht op elkaar hebben. We gebruiken bijvoorbeeld halfopen boxwanden.

Paardenstal inrichten

Uw paardenstal compleet laten bouwen? We adviseren u ook over geschikte stalinrichting. Bij de bouw van de paardenstal plaatsen we de juiste staldeuren. Paarden houden van licht en lucht. Ze vinden het heerlijk om hun hoofd naar buiten te steken. Daarom kijken we samen naar bijpassende stalluiken. Ook andere stalaccessoires zijn mogelijk, denk aan waterbakken, zadelkasten en opvoel- of behandelboxen. Eet uw paard te gulzig? Dan is een slow feeder een geschikte voerbak!

Paardenstal laten bouwen bij Brink Paardenstallen

Half werk bestaat bij ons niet. Bij Brink Paardenstallen zijn we vanaf ontwerp tot plaatsing uw stallenbouwer. We leveren alles wat nodig is. Als specialist weten we alles van afmetingen, materialen en voorschriften. Daar kunt u van op aan. Van kleine paardenfokkers tot grote maneges, wij bouwen paardenstallen voor elk bedrijf of particuliere locatie. Bent u de volgende?

Vraag een offerte aan!

Of wilt u graag vrijblijvend advies of een gratis offerte aanvragen?

Offerte aanvragen

Waarom kiezen voor Brink Paardenstallen?

  • Persoonlijke service Wij maken alles in nauw overleg met u.
  • De allerbeste kwaliteit
 Internationaal A-merk in snij- en laswerk.
  • Verstand van uw dieren Stallen en hekwerk op maat voor alle dieren.

  • Meedenken over maatwerk Onze experts adviseren over de beste oplossing.