Paardenstallen in Strijensas

Een nieuw thuis voor Friese paarden

Arjen en Antoinette hebben in Strijensas een opfokstation voor Friese paarden. Eén van de weinige in Nederland. De veulens groeien bij Raepshille op tot een sociaal en lichamelijk gezond dier. Het bedrijf verplaatste zich op een gegeven moment naar een nieuwe locatie. Daar waren nieuwe stallen nodig. Een paardenstal laten bouwen gaat niet over één nacht ijs. Daar gaat een heel proces aan vooraf. Arjen informeerde daarom altijd als hij een mooie stal tegenkwam, wie de bouwer was. Wat bleek? Dat was altijd Brink Paardenstallen. Die keuze was dus snel gemaakt.

Van opfokstal tot verzorgbox

Inmiddels is Opfokstation Raepshille nieuwe opfokstallen, tien verzorgboxen en zes merriestallen rijker. Komen de veulens bij Arjen en Antoinette binnen, dan verblijven ze eerst een tijdje in een quarantaine/verzorgbox. Zo wennen ze aan de stal en hun stalgenoten. Het beperkt natuurlijk ook de verspreiding van ziektes. De verzorgboxen maakten we inclusief handige schuifdeuren.

Een speciale wens

Arjen en Antoinette hadden wel een specifieke wens. Normaliter plaatsen we kokers aan de onderkant van de staldeuren. Dat zorgt voor meer stevigheid. Arjen en Antoinette wilde deze liever weglaten, om het uitmesten makkelijker te maken. Geen probleem! We maken dan eerst een proefopstelling. Bent u als klant tevreden? Dan maken we het zo. Juist die oplossingsgerichtheid waardeerden Arjen en Antoinette aan onze samenwerking.

Opfokstal voor honderd paarden

In de opfokstal is plaats voor honderd paarden. Paarden zijn echte groepsdieren en daarom verblijven de veulens in tien groepsstallen. In de loopstal hebben ze genoeg zicht op elkaar. Deze stallen hebben twee draaideuren. Een smalle, om makkelijk in en uit te lopen, en een bredere, om de paarden te verplaatsen en mechanisch te kunnen opstrooien en uitmesten.

Van wens naar resultaat

Wat Arjen en Antoinette van het resultaat vonden? Super! De prijs was goed en de kwaliteit stelde niet teleur. Het is een stevige, solide stal geworden. ‘Brink luisterde naar ons en stelde voor hoe dat uit te voeren is. De lijnen zijn kort. Ze weten precies waar het over gaat.’ En de Friese paarden? Die gaan veel plezier beleven aan hun nieuwe stal!

Wij kijken uit naar uw project!

Hoe ingewikkelder de klus, des te interessanter wij het vinden. Heeft u een project? Neem vooral contact met ons op. Overigens kunt u natuurlijk ook voor meer algemene vragen of opmerkingen altijd bellen of mailen. U krijgt snel antwoord.

Ook het allerbeste voor uw paard?

Vraag ons advies!

Bekijk onze projecten