Loopstallen voor paarden zijn populair, en met een goede reden. Paarden zijn sociale dieren. En hoewel sommige paarden graag alleen in een box staan, zijn er ook veel die liever in een loopstal samenleven met andere viervoeters. Een loopstal biedt ze de ruimte zich vrij te bewegen en maakt interactie met andere paarden mogelijk. Van den Brink maakt paardenstallen en loopstallen met vaste of volledig draaibare voerhekken op maat voor elke specifieke situatie en elk gebruiksdoel.

Loopstallen voor paardenfokkers

Veel paardenfokkers gebruiken loopstallen voor het houden van jonge paarden in groepsverband. Het is belangrijk om bij het ontwerp en de bouw van de voerhekken rekening te houden met het formaat van de paarden. En ook het ras van de paarden maakt natuurlijk uit. Veulens onderling zijn niet altijd even zachtzinnig. Als de voeropening te breed is en veulen springt er in, dan komt hij vast te zitten. Met mogelijk nare gevolgen. Daarom houden wij altijd uitgebreid overleg vooraf met de fokker, om precies de juiste breedte te bepalen voor de te plaatsen voerhekken. Bij elke klant maken wij de voerhekken precies op maat voor de ‘bewoners’. Overigens leveren wij ook voerhekken met verstelbare openingen.

 

Loopstallen op maat gemaakt

Wij maken loopstallen op maat. We gaan altijd uit van de bestaande mogelijkheden en wensen, en gaan samen om de tafel om met u te kijken naar welke wensen u hebt voor uw loopstallen. Wat worden de afmetingen voor de loopstal? Om welke aantallen paarden gaat het eigenlijk? En welke soorten deuren en luiken moeten erin verwerkt worden? Is het bijvoorbeeld en wens om machinaal schoon te maken? Dan houden we rekening met welke deuren we gaan intekenen. Uw wensen worden altijd vertaald in een loopstal op maat. Zodat u zeker weet dat het perfect aansluit bij wat u voor ogen hebt.

Slimme oplossing voor lange manen

We maken regelmatig loopstallen voor fokkers van Friese paarden. Omdat de ervaring uitwijst dat die hun manen kunnen beschadigen aan de zijbuizen, maken we speciaal voor deze paarden in de voeropening een omhulsel van deze buizen met een vrij rollende pvc-buis. Zo voorkom je schuren en blijven de manen in topconditie. Een mooi voorbeeld van hoe wij proberen mee te denken met onze klanten.

Wat is de prijs voor een loopstal voor paarden?

Een prijs is natuurlijk wat lastig te noemen zonder dat we weten wat uw wensen en specificaties ongeveer zijn. Daarom gaan we altijd als volgt te werk:

 • U neemt contact met ons op. Vul het contactformulier in of bel ons even op.
 • We maken een afspraak. Wij komen graag bij u langs om te kijken naar de situatie.
 • We luisteren naar uw wensen. Vertels ons wat u van plan bent en wat u nodig hebt.
 • We denken actief mee. Wij stellen vragen en denken mee over de beste oplossingen.
 • We vertalen uw wensen in een tekening. Onze tekenaars gaan aan de slag om een passend ontwerp te maken.
 • We bepalen de prijs voor de loopstal. Is alles zoals u wilt? Dan maken we een offerte voor u.
 • Akkoord? Aan de slag! Wanneer alles in orde is gaan we graag aan de slag met het bouwen van de loopstal voor uw paarden!
 • Oplevering. De loopstallen zijn klaar voor gebruik!

Informatie Loopstallenbouw

Wilt u meer weten over het (laten) bouwen van een loopstal bij of in een van uw gebouwen? Of over paardenstallen in het algemeen? Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te inventariseren. Neem contact met ons op via de contactpagina of bel ons via (0318) 48 50 93.

Vraag een offerte aan!

Of wilt u graag vrijblijvend advies of een gratis offerte aanvragen?

Offerte aanvragen

Waarom kiezen voor Brink Paardenstallen?

 • Persoonlijke service Wij maken alles in nauw overleg met u.
 • De allerbeste kwaliteit
 Internationaal A-merk in snij- en laswerk.
 • Verstand van uw dieren Stallen en hekwerk op maat voor alle dieren.

 • Meedenken over maatwerk Onze experts adviseren over de beste oplossing.