Paardenboxen zijn, zeker wanneer het buiten wat kouder wordt, een belangrijke verblijfplaats voor uw paarden. Daarom is het ook belangrijk dat uw paarden zich op hun gemak voelen in de paardenbox. Wat is nou de juiste afmeting, vormgeving en inrichting van uw paardenstallen en paardenboxen? Wij helpen u graag met het op maat ontwerpen en bouwen van uw paardenboxen.

Paardenboxen ontwerpen

Voor de juiste afmetingen en inrichting van paardenboxen zijn enkele algemeen geldende richtlijnen. Op de website van de Hippische Ondernemer is bijvoorbeeld het volgende te lezen: “Voor de boxen die vanaf 1 januari 2012 nieuw worden gebouwd gelden standaardmaten waaraan moet worden voldaan. Bij pony’s tot 1,56 meter moet het minimale vloeroppervlak (2 x de stokmaat) 2 zijn. Bij paarden boven deze maat moet je minimaal 10 m2 aanhouden.

Voor het ontwerpen van uw paardenboxen gaan we altijd graag samen met u om de tafel. Wat zijn uw wensen? Om hoeveel paarden, pony’s of boxen gaat het in totaal? En wat zijn de bestaande stalafmetingen? Wij ontwerpen paardenboxen op maat, zodat u altijd zeker weet dat het precies naar wens zal zijn.

 

Inrichting paardenboxen

Wilt u een paardenbox kopen, dan is het goed om rekening te houden met een aantal factoren. Behalve de afmetingen zijn nog enkele andere zaken belangrijk voor goede paardenboxen: de bodem, beweging, zicht en licht. Wanneer de paardenbox eenmaal klaar is, beslist u wat u op de bodem legt. Onze tip: gebruik stro in plaats van houtkrullen. Uit onderzoek blijkt dat stro meer comfort geeft en de warmte beter vasthoudt. Paarden die in paardenboxen met stro staan, hebben de neiging om langer liggend te slapen. Dat wijst op het ervaren van meer comfort. En wanneer een paard langer slaapt, dan verbetert de conditie.

Het is ook belangrijk om, dichtbij de paardenbox, een ruimte te creëeren waar paarden voldoende beweging kunnen krijgen. In het ontwerp houden we altijd rekening met voldoende bewegingsruimte binnen en buiten. Hetzelfde geldt voor licht en zicht. Hoewel paarden het over het algemeen prima vinden om alleen in een box te staan, is het wel belangrijk dat ze goed zicht hebben op elkaar. Daarom kijken we altijd naar welk soort boxwanden we gebruiken. De tussenschotten van de paardenboxen kunnen helemaal dicht zijn, of gedeeltelijk open. Samen zoeken we naar de beste oplossing. Of het gaat om eenvoudige kunststof paardenboxen of sierhekwerk met houten tussenschotten: we zorgen ervoor dat de paarden buitenboxen of binnenboxen helemaal aansluiten bij uw wensen.

Wat is de prijs voor een paardenbox?

De prijs voor een paardenbox is natuurlijk lastig te noemen, zonder dat we weten wat uw wensen en specificaties zijn. Daarom gaan we altijd als volgt te werk:

 • Contact. Vul het contactformulier in of bel ons even op.
 • Afspraak. Wij komen graag bij u langs om te kijken naar de situatie.
 • Wensen. Vertel ons wat u van plan bent en wat u nodig hebt.
 • Oplossingen. Wij stellen vragen en denken mee over de beste oplossingen.
 • Tekening. Onze tekenaars gaan aan de slag om een passend ontwerp te maken.
 • Prijs. Is alles zoals u wilt? Dan maken we een offerte voor u.
 • Akkoord? Aan de slag! Wanneer alles in orde is gaan we graag aan de slag met het bouwen van de boxen voor uw paarden!
 • Oplevering. De paardenboxen zijn klaar voor gebruik!

Informatie paardenboxen

Wilt u meer weten over het (laten) bouwen van een paardenbox? Of over paardenstallen in het algemeen? Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te inventariseren. Neem contact met ons op via de contactpagina of bel ons via (0318) 48 50 93.

Vraag een offerte aan!

Of wilt u graag vrijblijvend advies of een gratis offerte aanvragen?

Offerte aanvragen

Waarom kiezen voor Brink Paardenstallen?

 • Persoonlijke service Wij maken alles in nauw overleg met u.
 • De allerbeste kwaliteit
 Internationaal A-merk in snij- en laswerk.
 • Verstand van uw dieren Stallen en hekwerk op maat voor alle dieren.

 • Meedenken over maatwerk Onze experts adviseren over de beste oplossing.