Paardenstallen zijn er, net als paarden, in alle soorten en maten. Staldeuren moeten daarbij aansluiten. Er zijn veel verschillende systemen voor een paardenstaldeur, maar de belangrijkste keuze is die tussen een draaideur of een schuifdeur.

 

Draaideur staldeuren: voordelen en nadelen

De eerste optie voor uw paardenstaldeur is een draaideur. Deze draaideur gaat vanzelfsprekend open wanneer u of uw paard er tegenaan duwt. Het voordeel van een draaideur is dat deze het paard als het ware in de juiste richting geleidt. Nadeel van deze staldeuren is dat een ongeduldig paard tegen de paardenstaldeur kan duwen, waardoor het openen en sluiten lastiger verloopt. Natuurlijk heeft een draaideur ook meer ruimte nodig om open te kunnen zwaaien, waarbij je zelf achteruit moet kunnen stappen zonder bekneld te raken.

Schuifdeur staldeuren: voordelen en nadelen

De meeste paardenhouders kiezen voor een schuifdeur als staldeur, om ruimte te besparen. Of simpelweg omdat de gangpaden te smal zijn voor een draaideur. Een ander voordeel van de schuifdeur is dat er niet snel een duwwedstrijd zal ontstaan, waarbij het paard weigert te wachten tot de deur helemaal open is. Overigens kunnen paarden leren om zelf een schuifdeur open te maken als deze niet goed dicht is. Van den Brink Paardenstallen maakt daarom schuifdeuren die zeer goed sluiten en ook makkelijk te vergrendelen zijn.

Informatie staldeur voor paardenstallen

Bij Van den Brink Paardenstallen hebben we ervaring in het op maat maken van talloze staldeuren voor heel veel verschillende paardenstallen. Of het nu gaat om een paardendeur voordeur, achterdeur staldeur, draaideuren, schuifdeuren, deelbare staldeuren of heel andere wensen: bijna alles is mogelijk. We denken graag met u mee over uw specifieke wensen, zodat u zeker weet dat u kiest voor een staldeur die perfect aansluit bij wat u nodig hebt.

Wilt u meer weten over onze deuren voor paardenstallen? Hebt u bijzondere wensen, zoals uitzonderlijke afmetingen, of wilt u gewoon eens overleggen met een expert op het gebied van staldeuren?

Neem gerust contact met ons op via de contactpagina of bel ons via (0318) 48 50 93.

Vraag een offerte aan!

Of wilt u graag vrijblijvend advies of een gratis offerte aanvragen?

Offerte aanvragen

Waarom kiezen voor Brink Paardenstallen?

  • Persoonlijke service Wij maken alles in nauw overleg met u.
  • De allerbeste kwaliteit
 Internationaal A-merk in snij- en laswerk.
  • Verstand van uw dieren Stallen en hekwerk op maat voor alle dieren.

  • Meedenken over maatwerk Onze experts adviseren over de beste oplossing.