Diergaarde Blijdorp

Dierenverblijven op maat voor Diergaarde Blijdorp

Een aantal jaren terug kwam de Rotterdamse dierentuin Diergaarde Blijdorp met een wat complexe constructieklus bij Brink Paardenstallen terecht. Het ging om een ‘bizondere’ deurconstructie voor het buitenverblijf van de bizons. Grote schuifdeuren die op afstand – van buiten het beveiligde gebied – bediend moesten worden met een systeem van hengsels en katrollen. Ook moesten we zien te voorkomen dat de bizons met een stoot tegen de deur de persoon die de deuren bedient een dreun kon geven. Dat werd dus een ratelbeveiliging. Als de bizon er tegenaan loopt, valt de schuifdeur automatisch in een vergrendeling.

Persoonlijke begeleiding

De door ons gevonden oplossingen en vooral onze manier van werken en meedenken beviel zó goed, dat we al snel vaste leverancier werden voor al het las- en constructiewerk rond de dierenverblijven. Dat komt vooral door onze persoonlijke benadering. Bij de diergaarde komt Evert van den Brink als verantwoordelijke voor het project altijd zelf alles inmeten. En vervolgens helpt hij ook bij de productie én bij de montage. Een dergelijke service staat garant voor perfect maatwerk.

Apenverblijf voor de Gelada’s

Gelada’s zijn prachtige maar vooral ook heel slimme apen. Dat betekent dat je bij de constructie van een binnenverblijf voor deze dieren heel anders moet denken dan wij als bouwers van paardenstallen gewend zijn. Apen hebben vingers en een duim, net als wij, maar véél sterker, dus ze kunnen dingen vastpakken en zelfs moervast aangetrokken bouten toch nog losmaken. Dus moet je gedrukt geweven gaas gebruiken en alles wat ze eventueel los kunnen peuteren strak wegwerken.

Wij kijken uit naar uw project!

Hoe ingewikkelder de klus, des te interessanter wij het vinden. Heeft u een project? Neem vooral contact met ons op. Overigens kunt u natuurlijk ook voor meer algemene vragen of opmerkingen altijd bellen of mailen. U krijgt snel antwoord.

Bekijk onze projecten