De Nieuwe Heuvel

Echte smeedijzeren paardenstallen in De Nieuwe Heuvel

Hengsthouderij en dekstation De Nieuwe Heuvel behoort tot de wereldtop in de paardenfokkerij. De onderneming is gespecialiseerd in onderdak en verzorging van dekhengsten en de inseminatie van merries. Het is een zogenaamd ‘EU-station’ dat voldoet aan alle Europese normen op het gebied van logistiek en hygiëne om het sperma van de hengsten wereldwijd te mogen verkopen. Wij mochten bij De Nieuwe Heuvel een complete EU-stal voor hengsten installeren, waarbij is gekozen voor smeedijzeren hekwerken.

 

Smeedijzeren stallen op maat

Zoals te zien is op de foto’s, gaat het om smeedijzeren hekwerken die gevat zijn in metselwerk bakstenen wanden. Het ontwerp is samen met de klant bedacht. Bij dit soort grote opdrachten maken we altijd eerst een proefmodel. Dat wil zeggen: één compleet hekwerk conform de specificaties. In de praktijk blijkt dan meestal dat er op basis van dit proefmodel nog wat kleine aanpassingen nodig zijn. We gaan net zo lang door tot de klant 100% tevreden is met het proefmodel, dat vervolgens als basis dient voor de rest van de stallen.

Samenwerking met een echte smid

Brink Paardenstallen is gespecialiseerd in snij- en laswerk. Smeedijzeren stallen maken wij niet zelf, maar in nauwe samenwerking met een echte smid. De smeedijzeren hekwerken van De Nieuwe Heuvel werden door de smid vakkundig ‘in elkaar geslagen’ en door onze eigen technici samen met de smid in de stal ingebouwd.

Smeedijzeren paardenstallen op ‘Ritz’-niveau

Al zeggen we het zelf… deze paardenstallen met smeedijzeren hekwerk zijn een lust voor het oog. Het is een hele luxe stal geworden, een soort ‘Ritz Hotel’ voor paarden, waar de prijswinnende hengsten van De Nieuwe Heuvel en haar klanten zich zeker thuis zullen voelen.

 

Wij kijken uit naar uw project!

Hoe ingewikkelder de klus, des te interessanter wij het vinden. Heeft u een project? Neem vooral contact met ons op. Overigens kunt u natuurlijk ook voor meer algemene vragen of opmerkingen altijd bellen of mailen. U krijgt snel antwoord.

Ook het allerbeste voor uw paard?

Vraag ons advies!

Bekijk onze projecten