Stal Buitenlust

Bestaande schuur omgebouwd tot paardenstal

De nieuwe paardenstal bij Stal Buitenlust van Tieme Visser is een mooi voorbeeld van hoe je een bestaande schuur kunt ombouwen tot paardenstal. Dit was eerst een kalverschuur, maar we hebben er een serie maatwerk paardenboxen ingebouwd.

 

Van schuur tot paardenstal in overleg met de klant

Zoals gewoonlijk heeft de klant een belangrijk aandeel gehad in de gemaakte keuzes bij het ombouwen van deze schuur tot paardenstal. Er is gekozen voor onderhoudsvrije kunststof planken en het frame van de voorwand is gegalvaniseerd metaal met poedercoating. Zo gaan deze paardenstaldeuren jaren mee, zonder al te veel omkijken. De spijlenrekken zijn van RVS. Omdat dit vaak gaat glimmen, wat een onrustig beeld oplevert voor de paarden, hebben we de spijlen geglaspareld. Daardoor wordt het metaal iets doffer, wat enorm scheelt in de reflecties en dus rustiger kijkt voor de paarden.

Details maken het verschil

Nadenken over een detail als valse schittering past helemaal in onze filosofie als paardenstallenbouwer. Datzelfde geldt voor het fraai weggewerkte deurgrendels, die in de deur verwerkt zijn in plaats van erop gemonteerd. De paarden kunnen zich er zo niet aan bezeren en er ook niet met de lippen of tanden bij komen. Let verder op het chique ontwerp van de wanden met bovenin een houten plaat waar men eventueel de naam van het paard kan vermelden. De eigenzinnige kleurstelling van deze tot paardenstal omgebouwde schuur geeft het geheel een moderne, frisse uitstraling.

Wij kijken uit naar uw project!

Hoe ingewikkelder de klus, des te interessanter wij het vinden. Heeft u een project? Neem vooral contact met ons op. Overigens kunt u natuurlijk ook voor meer algemene vragen of opmerkingen altijd bellen of mailen. U krijgt snel antwoord.

Ook het allerbeste voor uw paard?

Vraag ons advies!

Bekijk onze projecten