Manege Het Keelven

Nieuw stallencomplex met innovatieve voorzieningen

Voor Manege Het Keelven richtten wij dit geheel nieuwe stallencomplex in met 96 paardenstalen en 12 pony-boxen. Omdat er nog niets was, konden we daarbij de modernste technieken en innovaties toepassen, waaronder verwijderbare schuifwanden en superhandige in elke stal geïntegreerde zadelkamers. De klant heeft zich hierbij laten inspireren door de eveneens door ons gebouwde paardenstallen bij de KNHS.

 

Innovatieve paardenstallen met schuifwanden

Op de foto’s is te zien dat de wanden tussen de stallen een handvat hebben. Hiermee kunnen ze één voor één naar voren getrokken worden, om zo boxen te creëren in het gangpad. Zet vervolgens de paarden eveneens in het gangpad (opnieuw tussen hun ‘eigen’ wanden) en de stallen zijn geheel leeg. Je kunt er met een shovel doorheen rijden om ze allemaal tegelijk uit te mesten. Handig!

Elke stal zijn eigen praktische zadelkamer

Een andere innovatie geïnspireerd op de stallen bij de KNHS is de zadelkamer die we in elke stal hebben ingebouwd. Dat is vooral praktisch voor eigenaren van pensionpaarden die een paardenbox huren en graag hun eigen materieel bij hun paard willen bewaren. De afsluitbare zadelkamer is in de voorwand ingebouwd onder de voerbak en voorzien van een praktische, uitdraaibare zadeldrager. Plus natuurlijk de nodige haken voor leidsels en dergelijke. De binnenzijde van de zadelkamer is bekleed met zwarte kunststof panelen, bij ons intern perfect op maat geproduceerd met onze eigen lasersnijder.

Binnenbak met verwijderbare hoefslagkering

Een laatste innovatieve oplossing is de hoefslagkering bij de schuifdeuren van de binnenbak. Deze hoefslagkering hoeft na het openen van de schuifdeuren niet weg getild te worden want deze is eveneens voorzien van een hangsysteem. Je kunt de hoefslagkering dus zonder veel moeite naar binnen trekken en wegschuiven.

KNHS als showcase

De uitvoering van de verschillende onderdelen in dit nieuwe stallencomplex is niet exact hetzelfde als bij de KNHS, maar ons bezoekje met de klant aan de stallen van de KNHS heeft hem toch zeker geïnspireerd om naar vergelijkbare oplossingen te zoeken. Dus ook in stallenbouw geeft de KNHS het goede voorbeeld!

 

Wij kijken uit naar uw project!

Hoe ingewikkelder de klus, des te interessanter wij het vinden. Heeft u een project? Neem vooral contact met ons op. Overigens kunt u natuurlijk ook voor meer algemene vragen of opmerkingen altijd bellen of mailen. U krijgt snel antwoord.

Ook het allerbeste voor uw paard?

Vraag ons advies!

Bekijk onze projecten